top of page
DSC_0052.jpeg

Het terrein

Het Kraaienest bestaat uit vier grote lokalen, een leefkeuken en nog wat andere kleine ruimtes. Hieronder ziet u hoe wij de ruimtes, al dan niet voorzien van  een eigen hoofdkleur, hebben ingericht.

Wanneer de kinderen, uit school, op Het Kraaienest komen bepalen ze zelf wat ze willen gaan doen. Wij vinden het wel belangrijk om de kinderen leuke dingen aan te bieden. We organiseren daarom dan ook bijna elke dag wel een “workshop” waarin de kinderen bijvoorbeeld iets moois kunnen maken of een leuk spel kunnen doen.

 

Meedoen aan deze workshops is helemaal vrijblijvend. In de vakanties werken we altijd met een thema. Rondom deze thema’s worden dan workshops bedacht en gerechten die we met de kinderen klaar kunnen maken. We stimuleren de kinderen om mee te doen met workshops maar ze kunnen  er altijd voor kiezen om niet mee te doen en zelf iets te bedenken om te gaan doen.  

Wij willen graag transparant zijn en laten zien hoe we werken. Onder het kopje pedagogisch beleidsplan kunt u lezen wat wij belangrijk vinden in de wijze waarop wij omgaan met kinderen en hun ouders op Het Kraaienest.

DSC_0036.JPG

Het groene lokaal

Dit lokaal heeft geen vaste indeling. Wanneer we dit lokaal, op verzoek van de kinderen, leeg laten kunnen ze hier bijvoorbeeld lekker binnen voetballen met een “schuimrubberen” bal.

 

Ook kunnen in dit lokaal een tafeltennis-, voetbaltafel of de Kapla-blokjes worden neergezet.

01004fd2-169d-43c5-9180-6a3290aa2d3c.jpg

Het blauwe lokaal

In dit lokaal vinden de kinderen alles om lekker te kunnen knustelen zoals strijkkralen, papier, verf en hout. Veel van deze materialen kunnen de kinderen zelf pakken en gebruiken.

 

Andere materialen en activiteiten, zoals figuurzagen, kunnen de kinderen onder begeleiding doen.

 

In het blauwe lokaal worden ook bijna dagelijks knutselworkshops gegeven. Kinderen bepalen zelf of ze zin hebben om hieraan mee te doen.

DSC_0984.jpg

De woon/leefkeuken

In deze ruimte kunnen de kinderen aan tafels lekker een spelletje spelen. Verder wordt de ruimte uiteraard gebruikt voor de middagmaaltijden en de ander eet- en drinkmomenten.

 

De keuken is voorzien van een verlaagd kookeiland zodat de kinderen, die het leuk vinden, kunnen helpen met het koken of bakken van bijzondere gerechten tijdens bijvoorbeeld themaweken in de vakantie.

DSC_0038.jpeg

Het roze lokaal

Dit lokaal is helemaal ingericht voor imitatiespel voor, voornamelijk, de jongste kinderen.

 

Zo is er in dit lokaal een restauranthoek, een winkeltje en een hoek om vadertje en moedertje te spelen.

 

Ook staan er in dit lokaal meerdere kasten met boeken. De kinderen kunnen zelf een boek pakken en ergens op een bank gaan lezen.

 

Ook kunnen ze, net als in een echte bibliotheek, een boek lenen om thuis verder te gaan in het boek waarin ze op Het Kraaienest begonnen zijn.

DSC_0043.jpeg

Het gele lokaal

Dit is het zogenoemde 8-plus lokaal wat helemaal is ingericht op de kinderen van 8 jaar en ouder. We hebben hiervoor gekozen om ervoor te zorgen dat er ook voor deze kinderen genoeg uitdagingen blijven liggen op Het Kraaienest.


Zo is er in deze ruimte een eigen bank om te lezen, een spelcomputer en een kleine ruimte die is ingericht als 

“chill-hok”.

DSC_0052.jpeg

Buiten

Onze buitenruimte is lekker ruim van opzet (zo’n 1600 m2). Er staan genoeg bomen om heerlijk in te klimmen en struiken om je achter te verstoppen. Een grote zandbak, een speelhuisje met glijbaan en een eigen moestuintje. Verder is er meer dan voldoende ruimte om te voetballen, fietsen of andere buitenspellen te doen.

De tweede grote zandbak is met tafels en banken rondom een fijne plek om te eten, drinken en spelletjes te doen als het mooi weer is. Met zoveel ruimte en speelmogelijkheden is het bij ons, in alle jaargetijden, bijna altijd weer om buiten te spelen als de kinderen daar zin in hebben

bottom of page